COMPONENTELE

UNUI CALCULATOR

PERSONAL

Absolvent Ventuneac Andrei

Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava

Prof. Marius Ududec

Albert Einstein
“Calculatoarele sunt incredibil de rapide, precise și proaste. Ființele umane sunt incredibil de lente, inexacte și geniale. împreună, puterea lor depășește orice imaginabilă limită.”

 

INTRODUCERE

Un calculator, numit și sistem de calcul, computer este o mașină de prelucrat date și informații conform unei liste de instrucțiuni numită program. În zilele noastre calculatoarele se construiesc în mare majoritate din componente electronice și de aceea cuvântul „calculator” înseamnă de obicei un calculator electronic.

Calculatorul personal este un anumit gen de computer care este folosit pentru uz personal.

Calculatorul a devenit o componentă normală a activităţii noastre zilnice, iar tehnologia comunicaţiilor şi posibilităţile oferite de Internet au produs transformări în întreaga societate, pătrunzând în toate aspectele vieţii economice, sociale şi culturale. Datorită potenţialului mare de eficientizare a muncii, calculatorul a fost introdus pe scară largă în toate domeniile activităţii productive, începând de la munca de birou şi până la activităţile din halele de producţie.

COMPONENTE

 
Procesor

Procesor

Placă de bază

Placă de bază

Memorie RAM

Memorie RAM

Placă video

Placă video

HDD

HDD

SSD

SSD

Unitate optică

Unitate optică

Placă de rețea

Placă de rețea

Periferice

Periferice

Monitor

Monitor

 

Concluzie

În concluzie, aceasta a fost componenta hardware în care ați putut veadea in mare parte componentele unui calculator personal. 

 

CONTACT

Mă puteți contacta la adresa de e-mail: 

andrei.t.ventuneac@gmail.com sau prin formularul din stânga.

 

Succes! Mesajul a fost trimis!